BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Naslovna / O nama
prokuplje

O nama

Osnivač JKP “HAMMEUM” je opština Prokuplje, Tatkova 2, a prava osnivača ostvaruje Skupština opštine Prokuplje.

Na sednici Skupštine opštine Prokuplje, održanoj ___________ donet je Osnivački akt JKP “HAMMEUM”. Osnov donošenja osnivačkog akta JKP “HAMMEUM” je je obaveza opštine Prokuplje da obezbedi i uredi obavljanje komunalnih delatnosti na svojoj teritoriji (Zakon o lokalnoj samoupravi, član 20., Sl.glasnik RS, broj 129/07, član 4 i 5; Zakon o javnim preduzećima, Sl.glasnik RS, broj 119/12, član 1, stav 65; Zakon o komunalnim delatnostima, Sl.glasnik RS  88/11, član 2 i 3; Statut opštine Prokuplje, Sl.glasnik RS, broj 7/2008, član 32.)

Naše javno komunalno preduzeće je nastalo pripajanjem PD JKP “HAMMEUM”, matični broj 17442350, kao društva sticaoca i JP za zaštitu i unapređenje životne sredine, matični broj 20814276, JKP “Tržnice” Prokuplje, matični broj 20058536, i JKP “Čistoća” Prokuplje, matični broj 20058552, kao društava koja prestaju pripajanjem. Cilj osnivanja jednog ovako velikog preduzeća je objedinjavanje komunalnih delatnosti, racionalizacija troškova obavljanja komunalnih delatnosti, kao delatnosti od opšteg interesa, uz povećanje kvaliteta pruženih usluga.

Sajt je napravljen sa namerom da našim sugrađanima pružimo redovno informisanje, upoznavanje sa individualnim problemima, njihovo brzo rešavanje, i to sve sa ciljem bržeg, kvalitetnijeg i racionalnijeg pružanja usluga. Naša misija je da pružimo što bolji kvalitet usluga, jer je to parametar kvaliteta življenja na području našeg delovanja